Kategorier
Uncategorized

Tidigare deltagare Aylin Bahmanyar

Funderar du på att söka till Akademin för Rörelsejurister?

Vi fortsätter med nästa person, Aylin Bahmanyar, som berättar om synen på juristrollen och varför hon sökte sig till Akademin! Låt dig inspireras och sök!

Hur engagerar du dig som rörelsejurist idag?

Jag startade en lokal verksamhet av Terrafem i Skåne, och är nu ordförande för den verksamheten. Vi är fortfarande i ”startfasen” men det går sakta men säkert framåt – vi har jourutbildningar som kommer att hållas i Malmö under maj-månad! Utöver det är jag också aktiv i RFSL Newcomers Malmö, där jag tillsammans med en underbar kollega erbjuder juridisk rådgivning för HBTQI+ asylsökande.

Varför sökte du dig till akademin?

Jag fick höra från ganska många vänner och bekanta som hade deltagit år 2017 att det hade varit väldigt bra och givande, och tänkte att det skulle vara en värdefull erfarenhet – jag blev verkligen inte besviken, det var otroligt lukrativt på alla sätt och vis.

Hur ser du på din framtida roll som jurist?

Jag har genom Akademin för Rörelsejurister skapat mig ett nätverk med likasinnade kamrater som kommer att hjälpa mig att inte tappa fokus på min aktivism i min framtida roll som jurist. Lagen får ett helt annat värde i våra yrken om vi använder den som verktyg i vår vardagliga kamp mot orättvisor.