Kategorier
Uncategorized

Lansering av ny rapport

Rörelsejuridiken som motstånd

Välkommen på lansering av rapporten ”Rörelsejuridiken som motstånd” i Göteborg!

Samhälle, juridik och politik – hur hänger det ihop? Hur utvecklas den repressiva politiken i världen och Sverige? Vilken roll kan rörelsejuristen spela för att motverka den? Om bland annat det handlar juristerna Rami Al-Khamisi och Miran Kakaees nya rapport Rörelsejuridiken som motstånd, som dessutom beskriver vad rörelsejuridik är, för vem den finns till och hur den kan bedrivas. Lyssna till rapportförfattarna, forskare och aktivister när de diskuterar juridiken som verktyg för att bekämpa sociala orättvisor.

Medverkar gör:

Nina Pirooz, juridikstudent och ordförande för Terrafem.

Kristina Hultegård, doktorand på juridiska institutionen på Göteborgs Universitet.

Maimuna Abdullahi, socionom som jobbar med folkbildning och social mobilisering. Arbetat med frågor som rör rättssäkerhet och lika rättigheter med fokus på afrofobi och islamofobi.

Rami Al-Khamisi, jurist och rektor för Akademin för rörelsejurister. Rami har tidigare arbetat med mänskliga rättigheter och juridisk och politisk folkbildning.

Miran Kakee, juridikstudent på Handelsskolan vid Göteborgs universitet. Miran har främst arbetat med juridisk folkbildning och opinionsbildning och inom olika rådgivningsverksamheter.

Datum och tid: 21 maj kl. 18.00-19.30
Plats: Meddelas senare (i Göteborg)

Obligatorisk anmälan: https://www.simplesignup.se/event/152218

Klicka gärna att du kommer i facebookevenemanget:
https://www.facebook.com/events/720799554984808/