april 9, 2018

Ansökan 2018

Kan juridik användas som ett verktyg för att ge utsatta människor en röst, utjämna sociala orättvisor och jobba för ett mer jämlikt samhälle?

I sommar genomförs Akademin för Rörelsejurister, ett fyra dagar långt internat för juridikstuderande, unga jurister och människorättsaktivister. Målet är att samla progressiva och rättviseorienterade personer som är i början av sitt juridiska arbete och brinner för antidiskriminering, feminism och social rättvisa och ser behovet av att organisera sig.

Akademin för Rörelsejurister utbildar i praktisk och teoretisk juridik med fokus på rättskritik, migrationsrätt, barnrätt, förvaltningsrätt, boendefrågor, hbtq-rättigheter, processföring, demokratiarbete m.m. Här får du som jobbar eller planerar att jobba juridiskt en plattform där du får lära känna likasinnade och yrkesverksamma praktiker och akademiker, ta del av konkreta verktyg och knyta kontakter som är nyttiga för såväl dig själv som den rörelse som du redan i dag är en del av.

Till vår hjälp kommer vi ha inspirerande och kunniga föreläsare inom respektive område, såväl internationella som svenska experter. Akademin innehåller såväl föreläsningar som praktiska workshops och grupparbeten.

För att bli aktuell för att delta i Akademin ser vi gärna att du är:

  • Är nyutexaminerad jur.kand eller studerar juridik eller mänskliga rättigheter
  • Befinner dig i början av ditt juridiska arbete
  • Har ett aktivt socialt engagemang i någon av de rättsområden som kursen täcker som jurist eller aktivist.
  • Eftersträvar att i framtiden arbeta rörelsejuridiskt

Sommarakademin i rörelsejuridik kommer att hållas utanför Stockholm den 27–31 augusti 2018, och vi bekostar resa, mat och uppehälle för dem som blir antagna till akademin. Utbildningen kommer att vara krävande men givande. Det är begränsat antal sökbara platser.

Vi vill att du:

  • Skriver ett brev och berättar om vem du är (max 2 A4), vad du brinner för och hur du planerar att använda rörelsejuridiken i framtiden. Brevet ska även innehålla dina kontaktuppgifter: bostadsort, telefonnummer, e-postadress, lärosäte etc.
  • Skicka med en meritförteckning (CV) med tidigare erfarenheter.

Sista ansökningsdag är 25 maj och vi kommer att genomföra intervjuer löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan till rorelsejurister@arenagruppen.se

Akademin strävar efter att anta en blandad och dynamisk grupp som i största möjliga mån speglar det svenska samhället. Fokus på att få med deltagare med juridisk bakgrund och från underrepresenterade grupper.

NOTERA ATT OM DU STÄLLER IN MED KORT VARSEL DEBITERAS DU FÖR RESEKOSTNADER OCH ARRANGÖRSKOSTNADER.

Vi ses i sommar!

Rami Al-Khamisi

Rektor för Akademin för Rörelsejurister